The Last Ship

Kort om oppsetningen

 • Oppsetningsperiode:
 • oktober 2024
 • Manus/dialoger:
 • John Logan og Brian Yorkey
 • Sangtekster og musikk:
 • Sting
 • Bearbeidet  og oversatt:
 • Sven Torneberg
 • Kunstnerisk leder:
 • Liv Ragnhild Torneberg
 • Plakat:
 • kommer!

Billettbestilling

Billetter til forestillingen kjøpes i Kolben: Billetter ‘Last Ship’

Om musikalen

«The Last Ship» er en hjertevarmende og storslagen musikal som tar deg med til den tøffe, men sosiale verdenen av skipsbygging og samhold. Handlingen utspiller seg i den lille kystbyen Wallsend i Nord-England, hvor skipsverftet var selve livsnerven for samfunnet. Men når verftet trues med nedleggelse og fremtiden til byen står på spill, må arbeiderne ta skjebnen i egne hender. Sentralt i historien står Gideon Fletcher som forlot Wallsend for mange år siden, men som nå vender tilbake i en tid da han trengs som aldri før. Han blir konfrontert med gammel kjærlighet, uoppgjorte forhold og en kamp for å redde det som en gang var.

Father O’Brien er også en sentral karakter i «The Last Ship». Han er en respektert prest i Wallsend-samfunnet og spiller en viktig rolle som moralsk veileder og trøster i en tid med usikkerhet og forandring. Han er kjent for sin medfølelse og evne til å bringe håp til folk i nød.

En annen nøkkelkarakter i historien er Jackie White. Han er en erfaren skipsbygger og en av de eldste arbeiderne ved skipsverftet i Wallsend. Jackie representerer den gamle garde av skipsbyggere som har dedikert sitt liv til sitt yrke og samfunnet.

«The Last Ship» er en gripende fortelling om kjærlighet, håp og motstandskraft i møte med endringer og utfordringer. Musikalen er drevet av en uforglemmelig musikalsk score skapt av den legendariske artisten Sting, som har trukket på sine egne erfaringer fra oppveksten i Wallsend for å gi liv til denne rørende historien.

 

Stor suksess

Musikalen «The Last Ship» har imponert publikum verden over med sin sterke historie og enestående musikalske komposisjon, skrevet og komponert av den britiske artisten Sting. Men hos oss er selvfølgelig teksten oversatt til norsk, slik vi har tradisjon for å gjøre.

Musikalen hadde verdenspremiere på Broadway i 2014 og var nominert for 2 Tony Awards i 2015 for «Best Original Score» og «Best Orchestration». Dessuten ble den prisnominert til «Outstanding Book of a Musical» og «Outstanding New Score» samme år.

 

Norgespremiere

I oktober 2024 blir Kolbotn arena for Norgespremieren av «The Last Ship». Dette er en sjelden sjanse til å oppleve denne gripende historien om motstandskraft, kjærlighet og samfunnssolidaritet. Forestillingen vil bli satt opp med dedikerte skuespillere, imponerende scenografi og musikalsk fremførelse som vil ta publikum med på en uforglemmelig reise. Hele produksjonen er basert på dugnadsarbeid, hvor alt fra scenografi, rekvisitter og kostymer bygges og sys av ensemblets medlemmer. Prosjektet finansieres nesten i sin helhet av billett- og sponsorinntekter.

Vi inviterer deg til å bli med oss på reisen til Wallsend, hvor du vil oppleve den bittersøte følelsen av å miste noe kjært og samtidig finne styrken til å kjempe for det. «The Last Ship» er ikke bare en musikal, det er en hjertevarmende opplevelse som vil røre deg dypt og minne deg om kraften i fellesskapet. Bli med oss på denne uforglemmelige reisen når vi løfter ankeret og seiler mot Norgespremieren av «The Last Ship» i oktober 2024.